20161005_083230 

 

Vandaag was de weerstand bij Zelda even wat heftiger dan gisteren. Het begint dan zo vlak voor vertrek. Ook al hadden we gehoopt het te omzeilen doordat ze graag in het keukentje op de eerste etage wilde spelen. Daar ging ze in de rolstoel dus nog vrolijk heen. Vandaar uit door naar beneden voor de therapie, maar helaas. 

 

Eenmaal in de therapie ruimte was ze wel weer vlot stil. Eigenlijk al bij de eerste goedemorgen van Lisa. Het binnen oefenen is dus ook erg goed gegaan. Ze hebben een soort van voel memorie gespeeld. Allemaal kaartjes met verschillende structuren erop aangebracht (kaartje vol met bonen, lucifers, wattenstaafjes, sponsje, wokkelmacaronie). Een oefening om haar geheugen, concentratie, maar ook haar Tactiele systeem (voelen, 1 van de drie fundamenten) te trainen. Ze heeft ook weer oefeneningen gehad voor de diepe waarneming (proprioceptieve systeem). 

 

Ook in het water met Kanoa ging het erg goed. Ze heeft goed mee gedaan. Geen nee’s of ik wil niet’s. Ze heeft goed de oefeningen met de bal gedaan, de ring en de hoepel. Tussentijds op het dok, gingen de oefeningen weer verder. Ook weer op de diepe waarneming (ook 1 van de drie fundamenten). Doormiddel van haar “afdrogen” met een handdoek, waarbij ze bijvoorbeeld haar arm of been uit de handdoek getrokken moet worden die stevig door de therapeut wordt vastgehouden. Ook werken ze aan het onafhankelijk bewegen van haar benen. Deze beweegt ze graag in patroon, dus of allebei buigen, of allebei gebogen enz. 

 

Lisa en Ricarda waren zeer tevreden over Zelda, ze had erg goed haar best gedaan en was ook super gemotiveerd. Waarom dan telkens die heisa in de ochtend is een raadstel?

Buiten de therapie om lopen we natuurlijk nog regelmatig tegen haar “buien” aan. Met alle tips en trucks van tot nu toe proberen we daar op te reageren. Ze hadden ons al gewaarschuwd…..het wordt waarschijnlijk eerst erger en heftiger… en dat klopt. Maar alles hier op Curacao gaat PokoPoko, dus ik denk dat we ons gewoon moeten aanpassen.

 

Arvid had trouwens een meeloopdag met één van de dolfijntrainsters en heeft alles over de dolfijnen geleerd. Anatomie, evolutie, voedsel, voortplanting, milieuvervuiling en over de basis van de training. Met een mooi certificaat ter afsluiting.

 

Natuurlijk na de therapie weer terug naar het hotel voor een lekkere beker koude choco en nijntje. Papa ging vervolgens te voet boodschappen doen, terwijl Zelda, Arvid en ik het zwembad in duiken, want het is een erg warme dag vandaag. Zeker na die dagen bewolking die we hebben gehad. (Slippers aanhouden en niet met blote voeten over straat, anders heb je de blaren onder je voeten zo heet wordt dat, echt waar …. zelf gezien).

 

Na de lunch even naar Mambo Beach, want daar had Jeroen afgesproken met Barry Hay. Hij was op bezoek bij Dolfijn FM. Even wat met hem gedronken op Mambo beach en wat kennis gemaakt. Leuke ontmoeting en leuke spontane man. Helaas hield Zelda het niet erg lang vol, maar het was ook wel erg warm. Dus Barry terug naar Dolfijn FM en wij naar het hotel om vervolgens op weg te gaan naar het strand. Tot aan de nek in het water en dan houden we het net uit hahaha.

 

IMG_4845

Leave a reply
You are not allowed to leave a reply!