Posts from 2016-10-08

Dag 17: Laatste Therapiedag

image11 

Het begin van de laatste therapiedag. Ochtend ritueel met Zelda ging uitstekend. Alleen Arvid had vannacht behoorlijk lopen spoken. Behoorlijk last van oorpijn. Hij wilde zijn bed niet uitkomen en dus met zijn drieën ontbeten. Toch maar langs de dokter hier en dus naar de receptie om info in te winnen. Ondertussen tante Susan appen met de vraag of zij bij Arvid kon blijven zodat Jeroen en ik de laatste therapiesessie konden bijwonen. Het liep al tegen achten en tante Susan was er nog niet. Dus ik dan toch blijven want dokter was ook nog niet helemaal rond en Arvid was een beetje in paniek dat we toch weggingen (hij wilde het liefst dat we de sessie oversloegen). Hij had dan ook behoorlijke pijn. Doordat alles toch weer anders was en mama achter bleef wilde Zelda niet weg. Dus vanmorgen weer een heel drama om haar nog enigszins op tijd bij het CDTC te krijgen.  Jeroen eerst met Zelda en daarna met de rolstoel. Ik ondertussen bij de receptie de dokter te pakken en info inwinnen. De Nederlands sprekende dokter had vandaag alleen maar huisbezoeken en zijn vrouwelijke collega op de praktijk werkte niet op afspraak en spreekt alleen maar Spaans en pas vanaf 9 uur - 12uur en van 15 - 17 uur. Een beetje ingewikkeld allemaal, want na de therapie moeten tante Susan en oom Eddie inpakken om voor 11:30uur uit te checken om vanmiddag pas om 16:00uur in het hotel hier tegen over te kunnen inchecken.

Gelukkig ging de therapie erg goed. Ze heeft flink gemotiveerd haar opdrachten in de oefenruimte gedaan en ook in het water ging het goed. Zelfs een heuse bellyride met tempo liet ze toe vandaag. Ook vandaag weer de andere dolfijntrainster Elze ipv Babette. Dit geeft wel verwarring bij Zelda aangezien die naam erg lijkt op de naam van mama. Zelda was echt erg moe en de oefeningen op het dok vroegen ook extra concentratie van haar, maar ze heeft het volgehouden. Aan het einde van de sessie kwam Babette speciaal op haar vrije dag nog even gedag zeggen dus konden we nog mooi een teamfoto maken. Na de sessie nog even nabespreken met Lisa en Ricarda. En dan zie je Zelda terug komen van het douchen  en dan staat haar mond wagenwijd open van het gapen...zo moe is ze.

Snel terug naar het hotel voor een chocomelk. Arvid was echt een zielig hoopje. Tante Susan en oom Eddie dus snel koffers pakken. En wij met zijn vieren richting dokter. Niet echt makkelijk communiceren met een Spaanstalige dokter, dus de assistent moest vertalen. Arvid heeft een flinke oorontsteking rechts. En we kregen een heel lijstje mee voor de apotheek: oordruppels, neusdruppels, antibiotica, paracetamol, slijmoplosser en een antihistamine. Die laatste twee zijn voor mij eigenlijk wel een raadsel, dus voor alsnog  geef ik die nog niet. Arvid mag in iedergeval geen water in zijn oor krijge, ook niet met douchen. 

Vandaag hadden we dus een bezoek met bbq op de planning bij de oom van Jeroen. Eenmaal medicatie voor Arvid en hij knapte weer een beetje op. In de huurrolstoel auto dus op pad. Helaas net op weg en op jet moment dat we na foutrijden parkeren, breekt de remleiding van de handrem eraf en rijden de achterwielen eroverheen. Hierdoor blokkeerden de achter wielen zichzelf weer.  Achteruit ging wel, dus uiteindelijk terug bij Dolphin Suites. We wisten toen niet dat het remleiding van de handrem was, maar dat bevestigde de ANWB dat. Uiteindelijk veel later dan gepland toch op plaats van bestemming aangekomen. Was een erg gezellige avond. Theoretisch gezien mogen we morgen uitslapen....

image12